Здравейте колеги, от скоро и аз съм собственик на Алфа Ромео 159 SW 1.9 JTDm 150 к.с. големия мултиджет... Като купих колата бях много доволен, и още съм, но ми изкочи един проблем. При 1-во палене за деня, когато колата си е студена, пали много трудно и даже в повечето случаи не става от 1-вия път, а чак от 2-ри че и 3-ти. Усеща се ритане в педалите и след ходене по мъките и натискане (след което 1 път си пукнах копчето на Start/Stop-а), като най-накрая запали излиза бял пушек на неизгоряла нафта от ауспуха. Ходих на няколко майстора и от всичко разбрах, че проблема може да идва от: стартер, свещи, дюзи, инжектори, проблем с някой цилиндър, горивна помпа (губене на налягане в горивото). Аз мисля че, като натисна по-силно това копче пали по-лесно, или си втълпявам, или копчето наистина прави някакви проблеми... Колата като е топла пали добре, но пак има леко ритане в педалите. Съединителя и спирачката ги държа натиснати! Мисля си сега, като е студена щом пали от третия път, зимата да не я търся въобще... Като дам на контакт индикатора за подгревните свещи изгасва веднага (то не се знае дали греят де), и като изчакам да спра да чувам горивната помпа сякаш пали една идея по-добре. Моля помагайте, благодаря предварително!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с палене при 159 1.9 JTDm (150)
Collapse
X
-
Проблем с палене при 159 1.9 JTDm (150)
Last edited by No_limits_Alfa; d.m.y г., 16:57.Алфа Ромео 159 SW, 1.9 JTDm (150)Тагове: Няма
-
Първоначално публикувано от No_limits_Alfa Покажи съобщениеЗдравейте колеги, от скоро и аз съм собственик на Алфа Ромео 159 SW 1.9 JTDm 150 к.с. големия мултиджет... Като купих колата бях много доволен, и още съм, но ми изкочи един проблем. При 1-во палене за деня, когато колата си е студена, пали много трудно и даже в повечето случаи не става от 1-вия път, а чак от 2-ри че и 3-ти. Усеща се ритане в педалите и след ходене по мъките и натискане (след което 1 път си пукнах копчето на Start/Stop-а), като най-накрая запали излиза бял пушек на неизгоряла нафта от ауспуха. Ходих на няколко майстора и от всичко разбрах, че проблема може да идва от: стартер, свещи, дюзи, инжектори, проблем с някой цилиндър, горивна помпа (губене на налягане в горивото). Аз мисля че, като натисна по-силно това копче пали по-лесно, или си втълпявам, или копчето наистина прави някакви проблеми... Колата като е топла пали добре, но пак има леко ритане в педалите. Съединителя и спирачката ги държа натиснати! Мисля си сега, като е студена щом пали от третия път, зимата да не я търся въобще... Като дам на контакт индикатора за подгревните свещи изгасва веднага (то не се знае дали греят де), и като изчакам да спра да чувам горивната помпа сякаш пали една идея по-добре. Моля помагайте, благодаря предварително!Last edited by stu; d.m.y г., 17:09.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.
-
Гледахме ги след купуване и колби им слагахме, добре са, само едната не беше вписана, тя е и белязана, ама и като я вписахме в компа, същата работа... От Търговище съм!
---------- Post added at 17:16 ---------- Previous post was at 17:10 ----------
А и да добавя, може ли кола с проблем в цилиндър да върви със 180 км/час без проблем? На дали е от цилиндър... Аз казвам майсторите какво викат, то не значи, че проблема е с всичко изброено, може да е от горивна помпа само... Сипвах масло за Щилка в горивото уж да оправи помпата ако не е наред - нищо не стана...Алфа Ромео 159 SW, 1.9 JTDm (150)
Comment
-
Първоначално публикувано от No_limits_Alfa Покажи съобщениеГледахме ги след купуване и колби им слагахме, добре са, само едната не беше вписана, тя е и белязана, ама и като я вписахме в компа, същата работа... От Търговище съм!
---------- Post added at 17:16 ---------- Previous post was at 17:10 ----------
А и да добавя, може ли кола с проблем в цилиндър да върви със 180 км/час без проблем? На дали е от цилиндър... Аз казвам майсторите какво викат, то не значи, че проблема е с всичко изброено, може да е от горивна помпа само... Сипвах масло за Щилка в горивото уж да оправи помпата ако не е наред - нищо не стана...Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.
Comment
-
Аз имах абсолютно същия проблем с трудно палене и изпушване отзад - в бяло ... и се оказаха 3 дюзи .. На МЕС се виждат като я закачите.Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената
Comment
-
-
Аз имах подобен проблем с колата от подписа когато я взех нямаше проблеми но след около година започна да прави както твоята първото палене за деня беше тегаво първо припалваше и гаснеше мислех си за проблемни дюзи.След време аз с един приятел започнахме да разглобяваме колата за премахване на вихрови клапи също премахнахме егр и дпф и сменихме ангренажа и водната помпа след тази намеса все едно е друга кола вече го няма това трудно палене и колата стана по пъргава в ниските обороти според мен проблема при теб е от вихрови клапи егр или дпф. Дано съм бил полезен.Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
Comment
-
А бе и при мен е така на 3 дни 1 път ми изпушва сутрин и то само като е студена. Майстора каза ,че някоя дюза остава отворена и ,докато не изтика излишната нафта от цилиндъра сутрин пуши малко бяло. И аз мисля ,че не е от загуба на компресията защото 240 ги правя доста доволно. Аз слагах добавка за дюзи на бардал и се оправи за месец някъде и след добавката си сложих масло за щилка да смаже малко тези дюзи ,но едната не е в норми та мисля да я пратя в София казаха ми ,че цената на дюза варира от 180-300 лв за бройка и мисля ,че ще трябва да сменя разпръсквач. Притеснявам се да не пикае много и да пробие буталотоAlfa Romeo 159 2.4JTDm Ti "Nero Carbonio" 154kw
Comment
-
Какво стана колега, какъв се оказа проблема?
Преди няколко дни си купих 159 2,4 и при мен е съшщата работа от тази сутрин.
Моля някой от пловдив да ме насочи към качествен сервиз за обслужване, проверка и смяна на каквото има по колата да се прави.
Мерси предварително.Alfa Romeo 156 2,4 JTD 150hp
Alfa Romeo 159 2,4 JTDm 200 hp
Comment
-
Първоначално публикувано от r3p71l3 Покажи съобщениеКакво стана колега, какъв се оказа проблема?
Преди няколко дни си купих 159 2,4 и при мен е съшщата работа от тази сутрин.
Моля някой от пловдив да ме насочи към качествен сервиз за обслужване, проверка и смяна на каквото има по колата да се прави.
Мерси предварително.
0889211631 и 0896370074Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
NEW 159 2.0 JTDm Black TI
Comment
Comment